6. Forum Gold
1. Co to jest w Forum Gold?
Jest to po prostu waluta obowiązująca na forum. Przydaje się w wielu sprawach. Możemy za nią kupić przedmioty oraz je sprzedawać (Diablo II), możemy płacić nią za wykonywanie pewnych usług jak zrobienie sygnaturki, czy Level Service itp. itd.
Jest to bardzo uniwersalna, przyjazna i przede wszystkim pewna waluta!
2. Jak mogę zdobyć Forum Gold?
Obecnie FG można zdobyć jedynie poprzez handel na forum lub donowanie forum (SMS lub przelew).
Forum Gold można kupić, jest to bardzo wygodna metoda dla nowych użytkowników ze względu na to, iż mogą od razu mieć przyzwoitą sumę!
Wszystkie dostępne do kupienia ilości FG wraz z cenami znajdziesz pod tym adresem:
http://forums.d2trad...§ion=donate
3. Jak założyć hasło do własnego Forum Gold?
Punkt 1: Na samej górze strony można zauważyć tabelkę,w której między innymi znajdziemy nasze Forum Gold (FG)

Punkt 2: Po kliknięciu na zakładkę z naszym Forum Gold,przeniesie nas do strony,w której są pokazane wszystkie nasze transakcje oraz po lewej stronie znajdziemy napis FG System,którego właśnie poszukujemy,aby ustalić hasło.

Punkt 3: Otworzy nam się strona,w której można ustawić nasze hasło do Forum Gold
- W pierwszej rubryczce wpisujemy hasło,które będzie potrzebne przy przelewaniu drugiej osobie Forum Gold.
- Natomiast drugiej rubryczce musimy powtórzyć hasło,które wpisaliśmy na górze.
- Ostatnim zadaniem będzie kliknięcie Save Changes,w celu zatwierdzenia naszego nowego,ustalonego hasła do Forum Gold.

4. Jak mogę zresetować hasło w Forum Gold?
Niestety,ale samemu nie można zresetować. W takim przypadku należy napisać ze swojego konta e-mailu,z którego się zarejestrowałeś, do administracji forum:
[email protected] i cierpliwie czekać na odpowiedź.
5. Jak mam komuś przelać Forum Gold?
Sprawa jest banalna. Klikamy na ilość FG użytkownika któremu chcemy wysłać kwotę.

W pustych polach wpisujemy kwotę do wysłania,hasło wcześniej założone oraz opis (opcjonalnie) dlaczego przelewamy FG.

I tak oto wygląda proces przelania FG innej osobie.
Edytowany przez Gogler, 09 April 2013 - 22:01.